Look & Learn: Krullen Verzorgen & Stylen in 25 minuten.

 

 

Welkom bij onze online cursus voor kappers, waar we je alles leren over het wassen, verzorgen, stylen en föhnen van krullend haar binnen slechts 25 minuten. Als kapper weet je hoe uitdagend het kan zijn om krullend haar goed te behandelen. Van het kiezen van de juiste producten tot het toepassen van de beste technieken, het is belangrijk om alle ins en outs van krulverzorging te begrijpen om je klanten de beste service te bieden.

In deze cursus zullen we stap voor stap laten zien hoe je krullend haar grondig wast met de juiste shampoo, hoe je het hydrateert en voedt met maskers en conditioners, en hoe je het op de juiste manier stylet om de krullen te accentueren zonder pluis. We zullen ook tips delen over hoe je krullend haar snel en efficiënt kunt föhnen zonder de natuurlijke krulpatronen te beschadigen.

Of je nu een ervaren kapper bent of net begint, deze cursus biedt praktische inzichten en vaardigheden die je direct in je salon kunt toepassen. Laten we samen op reis gaan naar het begrijpen en beheersen van de kunst van het verzorgen van krullend haar, zodat je klanten met een stralende natuurlijke look de deur uitgaan en graag weer willen terug komen.

 

Wassen & Verzorgen

Laten we van start gaan met de essentie: het wassen en verzorgen van krullen. Klik op de video hieronder en ontdek stap voor stap hoe je deze belangrijke stappen met precisie en zorg uitvoert.

  

Stap 1: Grondig reinigen met sulfaten shampoo

1.1 Gebruik een sulfaten shampoo om alle ophopingen van producten uit het haar te verwijderen. Dit wordt ook wel een "final wash" genoemd. Adviseer de klant om dit thuis eens per maand te herhalen.

1.2 Leg het belang uit van het gebruik van een milde, CG-proof (Curly Girl-proof) shampoo voor regelmatig gebruik, bij voorkeur één keer per week.

1.3 Was het haar twee keer achter elkaar om ervoor te zorgen dat alle productresten en onzuiverheden grondig worden verwijderd. Benadruk het belang van een stevige massage van de hoofdhuid tijdens het wassen.

Stap 2: Aanbrengen van een masker

2.1 Kies een masker dat past bij de conditie van het haar van de klant. Als het haar beschadigd is door bijvoorbeeld het gebruik van een stijltang of chemische behandelingen en aanvoelt als hoog poreus, gebruik dan een masker met proteïne om beschadigde delen aan te vullen. Voor onbehandeld haar dat alleen droog aanvoelt, gebruik je een hydraterend masker zonder proteïne.

2.2 Breng het masker gelijkmatig aan over het haar, van de wortels tot de punten.

2.3 Laat het masker 10 minuten intrekken onder een plastic mutsje. Leg uit dat het plastic mutsje warmte creëert, waardoor de haarschubben opengaan en het masker beter wordt opgenomen.

2.4 Spoel het masker grondig uit met water om alle restanten te verwijderen.

Stap 3: Leave-in conditioner

3.1 Knijp voorzichtig het overtollige water uit het haar zonder het te drogen met een handdoek.

3.2 Breng een leave-in conditioner aan in het haar en demonstreer aan de klant de juiste hoeveelheid. Een gemiddelde hoeveelheid is ongeveer 2,5 euro munt.

3.3 Verdeel de leave-in conditioner gelijkmatig over de lengtes en punten van het haar met je vingers.

3.4 Knijp (scrunch) de leave-in conditioner goed in het haar. Hierbij moet je een sopgeluid kunnen horen, wat aangeeft dat het haar vochtig blijft. Doe dit ongeveer een minuut. Deze stap zorgt ervoor dat het product goed in het haar wordt opgenomen en de krul wordt geactiveerd, waardoor het haar beter gaat krullen.

3.5 Adviseer je klant om deze techniek thuis na elke wasbeurt toe te passen. Laat hen weten dat ze voorover moeten hangen, het haar moeten oppakken en goed moeten scrunchen om de krullen te stimuleren en te activeren.

Door deze afwerkende stappen toe te voegen, help je niet alleen bij het hydrateren en voeden van het haar, maar stimuleer je ook de natuurlijke krulpatronen voor prachtige, gedefinieerde krullen.

 

 

 Styling 

Laten we nu overgaan tot het stylen van het haar. Tijdens deze fase zal ik je drie verschillende stylingstechnieken voor gedefinieerde krullen laten zien. Daarnaast geef ik je handige tips om je klanten te begeleiden bij het creëren van hun eigen krullenroutine thuis. Open hiervoor de onderstaande video

Stappenplan voor krulstyling:

Stap 1: Uitleg aan de klant

- Leg uit hoe klanten thuis hun haar na het wassen op de juiste manier kunnen stylen (gedemonstreerd in de video). Zie het als een samenwerking met je klant. Jij knipt het haar goed in model, legt uit wat ze thuis kunnen doen en zij gaan er vervolgens thuis mee aan de slag. Zo kan jouw klant een mooie, gezonde bos met krullen krijgen.

- Wees uitgebreider in de salon voor een optimaal resultaat. Laat je klant zien wat er echt uit zijn/haar haar te halen valt. Dit is ook gelijk reclame voor jouzelf. Misschien komen er daardoor andere mensen, of komt je klant nog terug voor een was- en stylingbehandeling.

Stap 2: Voorbereiding en borsteltechniek

- Borstel het haar grondig door om knopen te voorkomen en pluis te verminderen.

- Verdeel het haar in secties en borstel elk deel uit voor een effectieve styling.

- Laat je klant iets onderuitzakken, leg een handdoekje in de nek en laat de klant met het hoofd naar achteren liggen. Zo kun jij er makkelijker bij. Je kunt ook je klant met het hoofd voorover laten hangen.

Stap 3: Aanbrengen van de krullengel en stylingstechnieken

- Breng een strong hold krullengel aan op vochtig haar, verdeel gelijkmatig. Als je klant wat fijner haar heeft, kun je ook voor een medium hold gel gaan.

- Gebruik verschillende stylingstechnieken zoals:

- Techniek 1: Verdelen met borstel en scrunchen.

- Techniek 2: Draaien van plukjes voor strakkere krullen.

- Techniek 3: Finger coil voor gedefinieerde krullen. Een plukje tussen 2 vingers omhoog rollen en dan met 1 vinger het rolletje weer uitdraaien naar beneden.

- Herhaal deze technieken bij elke nieuwe sectie haar.

Stap 4: Advies aan de klant en herhaling van stylingstechnieken

- Adviseer klanten om thuis eventueel YouTube-filmpjes te bekijken voor verdere instructies.

- Herhaal de instructies voor het aanbrengen van gel en het gebruik van stylingstechnieken.

Stap 5: Afwerking en styling van het haar

- Houd het haar vochtig met een mistfles tijdens het stylen.

- Vanaf het scalp gedeelte kun je een eventuele scheiding maken als je klant het vanuit een bepaalde kant wilt dragen. Overleg dit goed met je klant. De meeste klanten willen het gewoon alle kanten op kunnen dragen, dan style je alle passes gewoon naar achteren.

- Gebruik de 2e stylingtechniek aan de voorkant bij de haarlijn, zodat de krullen er daar goed inzitten. Zo kun je ook kleine babyhaartjes meepakken in de langere plukken zodat het er verzorgder uitziet.

Stap 6: Afsluiting en laatste tips

- Knijp het vocht uit het haar met een microvezel handdoek voor extra stevigheid.

- Overweeg een extra laagje gel in te kneden voor meer stevigheid, vooral bij dik haar.

Volg deze stappen voor een uitgebreide en effectieve krulstyling, met langdurige en professionele resultaten.

 

 

Föhnen

Tot slot gaan we over naar het föhnen met een diffuser, waarbij het cruciaal is om dit op de juiste manier te doen. In de onderstaande video deel ik handige tips en tricks voor het behalen van het beste resultaat."

Stappenplan voor het drogen van krullen met een föhn en diffuser:

 1. Instellingen van de föhn:

  • Zet de föhn op de hoogste blaasstand en de middelwarmte stand.
  • Gebruik twee diffusers voor efficiëntie.
 2. Voorbereiding:

  • Blaas gedurende ongeveer 5 minuten langs het haar om de buitenkant van de krulbundels te laten opdrogen en steviger te maken.
 3. Diffuseren:

  • Plaats een pluk haar vanaf de punt in de diffuser en breng deze omhoog naar de hoofdhuid, laat het ongeveer een minuutje op die plek.
  • Houd je hand aan de binnenkant van de diffuser om te controleren of de temperatuur niet te heet is voor de klant.
  • Herhaal dit proces totdat het haar volledig droog is.
 4. Gelcast:

  • Verwacht een harde laag van de gel, genaamd een gelcast, dit is belangrijk voor de vorming van de krullen.
 5. Handige trucjes tijdens het föhnen:

  • Plaats een van de föhns tussen je knieën om een hand vrij te hebben om te voelen waar het haar nog vochtig is en om plukken op te tillen voor de andere diffuser.
  • Vermijd het kneden van het haar tijdens het föhnen, maar houd je hand plat achter het haar om het beter te laten drogen.
 6. Afwerking:

  • Laat de klant voorover hangen om het haar aan de voorkant goed te laten drogen en om beter bij de achterkant te komen.
  • Gebruik een druppeltje olie om het harde laagje van de gel eruit te scrunchen of het haar tussen je platte handen te laten glijden.
  • Voor meer volume, schud het haar op de hoofdhuid lichtjes met je vingertoppen.
  • Optioneel, gebruik een hair pick om het haar luchtiger te maken en meer volume te geven, vooral bij de aanzet.

Door deze stappen te volgen, krijg je prachtig gedroogde en gestylde krullen met een natuurlijke en luchtige uitstraling.

 


**CG-Producten voor Salon Gebruik**

Ontdek de perfecte bondgenoten voor het stylen en verzorgen van krullend haar in jouw salon met onze aanbevolen CG-producten. Deze merken bieden hoogwaardige formules die zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van krullen te verbeteren en te versterken. Begin jouw reis naar prachtige krullen met deze fantastische producten:

1. **Moistful Curl**: Deze verzorgingslijn is speciaal ontwikkeld om krullen te hydrateren en te definiëren. Met voedende ingrediënten en geavanceerde formules zorgt Moistful Curl voor veerkrachtige, pluisvrije krullen die de hele dag lang meegaan.

2. **Pretty Curly Girl**: Laat de natuurlijke kracht van jouw krullen stralen met Pretty Curly Girl. Deze producten zijn doordrenkt met natuurlijke extracten en oliën om krullen te voeden, te definiëren en te beschermen tegen schade, waardoor ze er gezond en glanzend uitzien.

3. **Curly Secret**: Ontdek het geheim achter prachtige krullen met Curly Secret. Deze producten zijn samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten om krullen te verbeteren, te definiëren en te versterken, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor langdurige hydratatie en controle over pluis.

Deze merken bieden slechts een glimp van de vele mogelijkheden voor krulverzorging in jouw salon. Neem contact op met de leveranciers voor meer informatie over hun assortiment en vraag naar een testpakket om deze fantastische producten zelf uit te proberen. Ontdek de kracht van CG-producten en laat jouw klanten stralen met prachtige, gezonde krullen.

 

 

 

I CHALLENGE YOU! 

Om elkaar te kunnen helpen en goed gebruik te maken van de kracht van social media, wil ik je graag uitdagen. 

Wat is het plan?

1. Ga aan de slag met wat je hebt geleerd in deze Look & Learn

2. Maak een voor en na foto / filmpje van een krullen klant. ( van de voorkant en/of achterkant)

3. Post je resultaat op Instagram in een bericht of op je verhaal

4. Tag ons hierin : @castleofcurlsbyvera & @castleofcurlsacademy en daarin vermeld dat je onze look & learn hebt gevolgd

5. Wij delen dan vervolgens jouw resultaat ook in ons verhaal

 

Succes met het verzorgen & stylen van alle krullies in je salon en heel erg bedankt voor je deelname aan deze Look & Learn. Ik zie je graag terug in onze volgende Look & Learn!

 

 

Contactformulier