Top 5 uitspraken van krullenbollen + advies

Top 5 uitspraken van krullenbollen + advies

Als krullen kapper hoor ik dagelijks dezelfde uitspraken van mijn klanten. Deze opmerkingen zijn vaak een bron van inspiratie voor mij, omdat er onbeantwoorde vragen inzitten voor veel mensen. Daarom besloot ik deze blog te schrijven om antwoorden en tips te geven aan iedereen die worstelt met hun prachtige, maar veeleisende krullen. Hier zijn de top 5 uitspraken van krullies, samen met mijn gedachten en adviezen om je krullen de liefde en aandacht te geven die ze verdienen.


1. “Vroeger borstelde mijn moeder mijn haar altijd uit, dan ging ik met één pluizenbol naar school.”


Thoughts: Nee joh, dit verhaal hoor ik zo gemiddeld acht keer per week. Helaas wisten we toen nog niet wat we nu allemaal weten over het verzorgen en stylen van krullen. Gelukkig kunnen we deze kennis doorgeven aan de volgende generatie en zorgen dat ze al vanaf jong verliefd zijn op hun krullen. Borstelen? Alleen als je haar nat is en met de juiste producten.


2. “Ik wil echt een mooie volle, gezonde bos met krullen, zonder pluis, maar ik wil er niet teveel aan hoeven doen.”


Thoughts: Girl, je journey is vandaag begonnen. Binnen de kortste keren ben je verslaafd aan het verzorgen en stylen van je krullen nadat je hebt gezien wat ik eruit kan halen. Het vraagt wat inzet, maar de resultaten zijn het meer dan waard. Zie het als een investering in jezelf! Het is belangrijk dat iemand je een goede uitleg geeft over de verzorging en stylings routine, als je het eenmaal een aantal keren hebt gedaan gaat het steeds makkelijker 


3. “Inmiddels heb ik alle producten al geprobeerd, ik kan maar niet de juiste producten vinden voor mijn krullen.”


Thoughts: Je gaat nooit het perfecte product vinden, want hoe meer je test, hoe kritischer je wordt. En wanneer je eindelijk iets vindt dat werkt, kan je haar na een tijdje om iets anders vragen. Het is een voortdurend proces van ontdekken en aanpassen. Geef niet op; blijf luisteren naar wat je haar nodig heeft en wees bereid om je routine aan te passen.


4. “Ik ben echt blij met mijn krullen en mijn routine gaat goed, maar dat föhnen duurt altijd zoooo lang.”


Thoughts: Meiddddd, koop bij de Blokker nog een extra Babyliss föhn met diffuser (€39,95). Je hebt twee handen dus je kunt twee föhns tegelijk gebruiken. Het gaat twee keer zo snel! Goed föhnen is essentieel om je krullen zo lang mogelijk mooi te houden. Het kost tijd, maar die tijd bespaar je weer doordat je het maar één keer per week uitgebreid hoeft te doen.


5. “Mijn haar wil gewoon niet langer groeien.”


Thoughts: Dat wil het wel! Zorg ervoor dat je minimaal drie keer per jaar een klein stukje van je haar knipt zodat het mooi vol blijft en door kan groeien. Een goede routine is ook cruciaal. Gebruik af en toe een diepreinigende shampoo om je haar beter voedingsstoffen te laten opnemen en breng wekelijks een masker aan dat je door je hele haar verdeelt, niet alleen in de puntjes. Na het wassen is een leave-in conditioner essentieel, gevolgd door een gel om de leave-in te sealen. Je zult versteld staan hoe goed je haar gaat groeien. #trusttheprocess

 

Conclusie


Als krullen kapper zie ik dagelijks hoeveel vragen en onzekerheden er zijn rondom de verzorging/styling van krullend haar. Door deze blog hoop ik veel van die vragen te beantwoorden en je op weg te helpen naar prachtige, gezonde krullen. Leer van de ervaringen van anderen, blijf geduldig en geef je krullen de liefde die ze verdienen. Voor je het weet, ben je niet alleen verliefd op je krullen, maar ook trots op hoe prachtig ze zijn!

 ________________________________________________________________________

Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Heeft dit je inspiratie gegeven? Welke uitspraak herken jij je het meest in ? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Terug naar blog

Reactie plaatsen