7 goede redenen waarom ik weer vanuit huis ga werken


Na ruim 2 jaar met succes een grote salon te hebben gerund, heb ik besloten om weer vanuit huis te gaan werken als krullenkapper. Voor velen lijkt dit misschien een stap terug, maar voor mij voelt het juist als een enorme vooruitgang. Hier zijn zeven goede redenen waarom ik deze beslissing heb genomen:

1. Meer Tijd voor Mijzelf en Mijn Kind

Mijn zoon heeft me vaak verteld dat ik altijd druk ben met mijn werk en dat hij meer tijd met mij wil doorbrengen. Door vanuit huis te werken, kan hij vanaf volgend jaar zelfs een dag minder naar de BSO. Daarnaast heeft mijn zoon epilepsie, wat betekent dat hij soms onverwacht van school opgehaald moet worden. Als ik thuis werk, kan ik snel en gemakkelijk inspelen op deze noodsituaties. Bovendien wil ik in de weekenden, wanneer mijn zoon bij zijn vader is, tijd voor mezelf vrijhouden om te ontspannen en te genieten van het leven buiten mijn carrière.

2. Minder Stress

Hoewel ik dol ben op mijn werk, brengt het runnen van een grote salon veel extra verantwoordelijkheden met zich mee: facturen beheren, schoonmaken, afspraken verzetten, sociale media bijhouden, producten bestellen en nog veel meer. Door minder dagen in te plannen, kan ik deze taken beter managen zonder de controle kwijt te raken. Vanuit huis werken geeft me de ruimte om mijn werklast goed te kunnen verdelen en zo de stress te verminderen.

3. Sneller Doelen Bereiken

De afgelopen jaren heb ik weinig kunnen sparen vanwege de hoge kosten van mijn salon. Dit heeft mijn doelen flink uitgesteld. Ik droom ervan om uiteindelijk een ruimer huis met een grote garage of schuur te kopen waar ik mijn salon kan inrichten en bijvoorbeeld een betere auto aan te schaffen. Nu ik vanuit huis werk, worden deze doelen realistischer, omdat ik mijn uitgaven kan verminderen en meer kan sparen.

4. Lekker Thuis

Thuiswerken geeft me veel rust. Ik kan tussendoor huishoudelijke klusjes doen, zoals de was of het eten voorbereiden, en ik hoef niet constant van de ene naar de andere plek te vliegen. Na mijn laatste klant kan ik meteen ontspannen en mijn zoon op tijd ophalen. Door elke dag een half uur pauze in te plannen, breng ik meer structuur en rust in mijn dag. Het aannemen van pakketjes wordt ook eenvoudiger, omdat ik altijd thuis ben.

5. Financieel Voordeel

Financieel gezien is thuiswerken een grote plus. Veel van de maandelijkse kosten die ik had voor mijn salon, zoals huur en energie, vallen weg. Hoewel mijn gas- en elektriciteitsrekening thuis misschien iets stijgt, zal dit nooit zo hoog zijn als de kosten in mijn voormalige pand. Dit betekent dat ik eindelijk kan beginnen met sparen en werken aan financiële onafhankelijkheid.

6. Past Beter Bij Mijn Levensstijl

Het werken vanuit huis past beter bij mijn levensstijl en behoeften. Ik heb ontdekt dat ik gelukkig ben als ik mijn passie kan volgen zonder de druk van een groot bedrijf te runnen. Ik kan mijn talenten gebruiken en tegelijkertijd een rustiger leven leiden.

7. Alles Valt Op Zijn Plek

Dankzij mijn traject met business coach Marlou Volkerink, weet ik nu wat ik echt wil in mijn leven, werk en huis. Ik heb jarenlang gedacht dat ik een groot bedrijf met veel personeel wilde, maar tijdens dit traject realiseerde ik me dat dit vooral een wens van mijn vader was. Ik wilde bewijzen dat ik succesvol kon zijn, maar nu begrijp ik dat eenvoud en focus beter bij mij passen. Mijn vader ziet nu ook in dat dit de juiste keuze voor mij is en is trots op mij. Maar het belangrijkste is dat ik trots ben op mezelf en de stappen die ik heb gezet in mijn carrière en persoonlijke leven.

Ik kijk er ontzettend naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en ben nog lang niet klaar met ondernemen. Ik ben dankbaar voor iedereen die in mij en mijn bedrijf gelooft en me steunt, zelfs nu ik naar een nieuwe locatie verhuis. Het vertrouwen is groot en ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen.

 

Bedankt voor het lezen van mijn blog. 

liefs,

Vera 

Terug naar blog

2 reacties

Wat mooi dat je dit met je business coach hebt ontdekt. Ik ben altijd een thuismoeder geweest omdat ik, met 4 kinderen, het moeilijk vond om buitenshuis te werken. Knap van je dat je deze stap hebt durven te maken. Respect voor jouw en succes in de toekomst met je werk.

Petra

Mooi geschreven en vanuit jouw ervaring. Succes met alles🌺

Anny de Haan-van Dijk

Reactie plaatsen